Senter for forskningsdrevet innovasjon

Styret i Norges Forskningsråd vedtok 11. juni 2020 å tildele konsortiet SFI Industrial Biotechnology status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). RENEVO skal, sammen med SINTEF, NORCE, NTNU og NMBU og 14 andre industripartnere, gi Norge en fremtredende posisjon i den globale, hurtigvoksende konkurransen innen industriell bioteknologi.

– Dette er fantastiske nyheter og vil ha stor betydning for vår målsetning om å ligge i front innen biogass, sier daglig leder Jan Kåre Pedersen.

I sentera samarbeider framståande forskingsmiljø med forskingsaktive bedrifter om å utvikla kompetanse og teknologi som kan fornya og vidareutvikla næringslivet
– At Center for Industrial Biotechnology har fått SFI-status betyr at me vil samarbeida med høgkompetente miljø om innovasjon som vil gjera biogass meir lønsam og meir miljøvenleg. Dette vil vera med på å realisera planane om å byggja opp eit kompetansemiljø i Sunnhordland som vil vera leiande på biogass på Stord, seier Pedersen.

Det er SINTEF som skal lede arbeidet, og uttaler på sine nettsider at industriell bioteknologi forventes å være en viktig driver for å etablere en sårt nødvendig bærekraftig bioøkonomi i verden. Gjennom SFI Industrial Biotechnology samles de fire forskningsaktørene med den fremste kompetansen og infrastrukturen og 15 industriaktører med klart definerte innovasjonsbehov til et landslag som skal gi Norge en fremtredende posisjon i den globale, hurtig voksende konkurransen. 
Senteret vil starta opp aktiviteten til hausten.